Bosperceel C 1007-C 1829 Putte Aangekocht

  • kerkstraatje 2b

Woning ID : Kerkstraat 1 Putte

  Op aanvraag - Bos-Agrarische grond

Het bosperceel ligt tussen Putte en Ossendrecht aan het Kerkstraatje. Het is te bereiken met de auto via een zandpad vanaf de Putseweg.

Kadastraal bekend: Putte, C 1007-C 1829, groot 27390 m2

De ligging
Het bosperceel kent mooie plekjes die u naar uw eigen hand kunt zetten en ontwikkelen. De omgeving ademt een serene rust uit. Het perceel ligt direct aan een zandpad. De opstand bestaat uit een mengelmoes van allerlei bomen en struiken, waaronder dennen, berken, eiken en rododendrons. Het gebruik is recreatief, beleef de rust in het meest westelijke bosgebied van Zuid-Nederland! Dagrecreatie en houthakken is toegestaan.

De nachtzwaluw en boomleeuwerik, twee belangrijke vogelsoorten binnen dit gebieden, profiteren van de open plekken. Hun leefgebied bestaat uit kap vlaktes, bosranden en jong (naald)bos. De open plekken die gemaakt worden, zorgen dus voor geschikt leefgebied van deze twee belangrijke vogels , in deze bossen. De bossen tussen Ossendrecht en Putte zijn ‘multifunctioneel’. Dat wil zeggen dat het bos belangrijk is voor natuur, recreatie en houtproductie. Er liggen verschillende percelen van particulieren eigenaren.

Het gebruik
Het perceel is bestemd als bos/natuur. Het kan prima gebruikt worden voor dagrecreatie bijvoorbeeld om hutten te bouwen met uw kinderen of kleinkinderen. Heerlijk wandelen met uw hond, waar hij gewoon los kan ravotten. 10% uitdunnen is toegestaan zonder vergunning, dus goed voor uw eigen hout voorziening. Het perceel is ongeveer 68 are groot

1. Bosgrond is schaars

In Nederland bestaat slechts 9% van de totale landoppervlakte uit bos of natuurterrein. Van deze 9% is ongeveer 80% in handen van overheden en natuurorganisaties. Particulier bos- en natuurgrond is daarmee schaars. Wat eenmaal in bezit is van een grote bos- of natuurorganisaties komt nooit meer in particuliere handen. Door meer vraag en minder aanbod nemen de prijzen toe. In Nederland is veel vraag naar grond. Overheden werven veel gronden voor stedelijke ontwikkeling (woonwijken, wegen, enz.), de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) en Ruimte voor de Rivier.

2. Het bezit van bosgrond heeft belastingvoordelen Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond. Daarnaast bent u vrijgesteld van inkomstenbelasting (30-50%) bij opbrengsten (hout, kerstgroen, dennenappels, eikels, mos, bessen) uit het bos of verkoop van het bos. Als u een aaneengesloten bos koopt wat groter is dan 5 hectare, kan dit bos in veel situaties gerangschikt worden onder de Natuurschoonwet NSW. Daarmee geniet u van alle belastingvoordelen die te bedenken zijn. Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond.

Daarnaast bent u vrijgesteld van inkomstenbelasting (30-50%) bij opbrengsten (hout, kerstgroen, dennenappels, eikels, mos, bessen) uit het bos of verkoop van het bos. Als u een aaneengesloten bos koopt wat groter is dan 5 hectare, kan dit bos in veel situaties gerangschikt worden onder de Natuurschoonwet NSW. Daarmee geniet u van alle belastingvoordelen die te bedenken zijn.

Wanneer er interesse is maken wij met u de wandeling naar dit stuk bos.

Woning eigenschappen

Locatie woning
Top