Bosperceel B2288 Te Koop Putte - Putte

 • Bosgrond Putte
 • Bosgrond Putte
 • bosDSC01603
 • bosDSC01604
 • bosgrond putte 2
 • bosgrond putte
 • bosgrond Putte3

Woning ID : Bosweg 1 Putte

Verkocht Op aanvraag - Bos-Agrarische grond
2 ha 58 a 40 ca Print deze pagina

Het bosperceel ligt in Putte langs de Hoogebergdreef. Het is te bereiken met de auto.

Kadastraal bekend, Putte B 2288, groot 2 ha 58 a 40 ca
Prijs: op aanvraag

Het perceel
Het perceel heeft een gemengde opstand van naaldhout (den, spar) en loofhout (eik, berk, prunus). De onder begroeiing bestaat uit varens, gras en mos.

Het gebruik

Het perceel bosgrond mag gebruikt worden voor dagrecreatie, inhoudende dat het bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het (los) uitlaten van de hond of als speelparadijs voor de kinderen of kleinkinderen.
Het bosgebied is uitstekend geschikt voor het winnen van uw eigen haardhout. Het stuk bosgrond ligt zeer strategisch aan de rand van Putte grenzend aan de Bosweg en de Hoogebergdreef. Bosgrond vormt een goede belegging in deze economisch onzekere tijden. Grond is waardevast, inflatie- ongevoelig en is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing (1,2 % per jaar).

Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan “Actualisatie bestemmingsplan Buitengebied” van de gemeente Woensdrecht heeft het perceel bosgrond de bestemming “ TerreinNatuur” en is bestemd voor het behoud, herstel en/ of de ontwikkeling van natuurwetenschappelijke waarden en/ of ecologisch waarden. Extensief dagrecreatie is toegestaan. Daarnaast maakt het perceel uit van het EHS.

1. Bosgrond is schaars

In Nederland bestaat slechts 9% van de totale landoppervlakte uit bos of natuurterrein. Van deze 9% is ongeveer 80% in handen van overheden en natuurorganisaties. Particulier bos- en natuurgrond is daarmee schaars. Wat eenmaal in bezit is van een grote bos- of natuurorganisaties komt nooit meer in particuliere handen. Door meer vraag en minder aanbod nemen de prijzen toe. In Nederland is veel vraag naar grond. Overheden werven veel gronden voor stedelijke ontwikkeling (woonwijken, wegen, enz.), de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) en Ruimte voor de Rivier.

2. Het bezit van bosgrond heeft belastingvoordelen Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond. Daarnaast bent u vrijgesteld van inkomstenbelasting (30-50%) bij opbrengsten (hout, kerstgroen, dennenappels, eikels, mos, bessen) uit het bos of verkoop van het bos. Als u een aaneengesloten bos koopt wat groter is dan 5 hectare, kan dit bos in veel situaties gerangschikt worden onder de Natuurschoonwet NSW. Daarmee geniet u van alle belastingvoordelen die te bedenken zijn. Bosgrond is, net als bijvoorbeeld kunst, vrijgesteld van vermogensrendement-heffing. Dat houdt in dat de belasting (1,2 %) die doorgaans wel geldt voor spaargeld, aandelen en vastgoed niet geldt voor bosgrond.

Daarnaast bent u vrijgesteld van inkomstenbelasting (30-50%) bij opbrengsten (hout, kerstgroen, dennenappels, eikels, mos, bessen) uit het bos of verkoop van het bos. Als u een aaneengesloten bos koopt wat groter is dan 5 hectare, kan dit bos in veel situaties gerangschikt worden onder de Natuurschoonwet NSW. Daarmee geniet u van alle belastingvoordelen die te bedenken zijn.

De kosten voor de landmeter zijn voor koper.

Wanneer er interesse is maken wij met u de wandeling naar dit stuk bos.

Kenmerken

 • Bosgrond: volle eigendom
 • Prijs: op aanvraag
 • Kadastraal: B 2288
 • Perceel oppervlakte: 2 ha 58 a 40 ca

Woning eigenschappen

Locatie woning
Top